Fagerviks Kurs och Lägergård

 

 

  Tillbaka till startsidan...

 

  Tillbaka till bilder...

 

  Midsommar 2010

  Midsommar 2009

 

  Kontakt 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Midsommar 2011

(alla bilder ägs av Fagervik)

 

 

Trots mörka moln och en och annan regnskur samlades närmare 1000 besökare i alla åldrar på Fagerviks kurs- och lägergård i Svensbyn för ett traditionellt midsommarfirande.

 

Som många gånger förr spelade Pite spelmanslag och dansen kring midsommarstången leddes som vanligt av Kadrell´n.

Båda Norrbottensgårdarna var fyllda med folk som fikade hembakt bröd. Det serverades nygräddade våfflor, hamburgare och korv. Många hade också med sig egen picknickkorg och överallt på de stora grönytorna satt folk och njöt av allt som bjöds.

För barnen bjöd Fagervik på bl.a. gratis ridning med hästar från Thorell´s Morgan Ranch som var där med sina två hästar, Fareez och Jolene.

En gratis åktur i lövad vagn bakom traktorn var omtyckt av många, kön ringlade sig lång även detta år. Fiskdammen var också flitigt besökt. I en fullsatt logkyrka hölls en sommarbetraktelse av Per Carlsson, Sjulnäs.

-På Fagervik vill vi ge alla en möjlighet till ett traditionellt midsommarfirande utan att det ska kosta några stora pengar . Genom att många frivilliga händer ställer upp med de förberedelser som krävs, samt arbetar under dagen så kan vi hålla rimliga priser och mycket gratisaktiviteter.  I år har vi också fått ekonomiskt stöd av Sparbanken Nords ”Framtidsbanken” vilket vi är mycket glada för.

-Midsommarfirandet är för oss ett sätt att uppfylla en del av stiftelsens uppgift, att bl.a. erbjuda bygdens unga ett ställe för aktiviteter men också att få flera att upptäcka Fagervik och alla dess möjligheter. En sådan här anläggning kräver mycket arbete av alla slag så vi ser gärna att många fler engagerar sig i arbetet här så att vi kan fortsätta att driva och utveckla gården.

Stort TACK till alla besökare som var med oss denna dag och ett stort TACK till all
personal och alla frivilliga som ställde upp, ni är guld värda!

/Lise-lott Carlsson
Ordförande Fagerviks Kurs och Lägergård

 

Fagervik.org© 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

                                                                                     admin@fagervik.org